Elektronik ve Otomasyon Bölümü, akreditasyon süreci kapsamında eğitim-öğretim faaliyetlerini sürekli iyileştirme hedefiyle akademik paydaş görüşmelerine devam etmektedir. Bu kapsamda, 24 Mart 2025 tarihinde, Öğr. Gör. Dr. Berkay Emin koordinatörlüğünde, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde görev yapan Arş. Gör. Alper Türkeli ile çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirilmiştir.
Toplantıda, ön lisans öğrencilerinin Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sürecindeki hazırlıkları, sektöre yönelik mesleki yeterlilikleri, akademik gelişim düzeyleri ve eğitim-öğretim süreçleri detaylı şekilde ele alınmıştır. Arş. Gör. Türkeli, öğrencilerin uygulama becerilerinin oldukça iyi seviyede olduğunu vurgulamış; ancak temel teorik altyapı, özellikle matematiksel bilgi ve analiz yetkinlikleri açısından gelişime açık alanlar bulunduğunu ifade etmiştir.
Görüşmede, öğrencilerin DGS’ye daha etkili şekilde hazırlanabilmesi amacıyla matematik destek derslerinin açılması, rehberlik ve akademik danışmanlık faaliyetlerinin artırılması, uygulamalı ders içeriklerinin temel teorik bilgilerle daha bütüncül biçimde entegre edilmesi gibi öneriler değerlendirilmiştir. Ayrıca bölümün güncel müfredatı toplantı kapsamında incelenmiş, özellikle yazılım, gömülü sistemler, sensör teknolojileri ve proje tabanlı öğrenme alanlarında içeriğin daha da zenginleştirilmesinin faydalı olacağı vurgulanmıştır. Öğrencilerin lisans programlarına geçişlerinde yaşadıkları akademik uyum sorunlarının azaltılması için öğrenme çıktılarının gözden geçirilmesi ve ölçme-değerlendirme sistemlerinde alternatif, süreç odaklı yöntemlerin (rapor, sunum, uygulamalı sınav gibi) daha yaygın kullanılması önerilmiştir.
Toplantı, öğrencilerin akademik, mesleki ve kişisel gelişimlerini çok boyutlu olarak desteklemeye yönelik önemli değerlendirmelerle tamamlanmıştır. Görüşmenin sonunda Öğr. Gör. Dr. Berkay Emin, değerli katkılarından dolayı Arş. Gör. Alper Türkeli’ye teşekkür ederek, bu tür akademik iş birliklerinin kalite güvencesi süreçlerine katkı sağladığını vurgulamıştır.